24 maja, 2024

Naložbe v nepremičnine v Sloveniji morda niso tako priljubljene kot mnoge druge znane lokacije za naložbe v nepremičnine, vendar pametni vlagatelji kupujejo in ustvarjajo velike kapitalske dobičke na enem izmed najboljših trgov za rast kapitala na svetu.

S cenami, ki se začnejo pri samo 50.000 $ in rastjo kapitala, ki presega 30 % letno, skupaj s potencialom za znatne prihodke od najemnin, ni čudno, da si več vlagateljev kot kdaj koli prej ogleduje nepremičninske naložbe v Sloveniji.

Potencial rasti kapitala

Vlagatelji v slovenske nepremičnine trenutno uživajo kapitalske dobičke do 30 % na leto in zdi se, da se bo ta rast nadaljevala.

V naslednjem desetletju je bila rast kapitala 278-odstotna s programom strokovnjakov za nepremičnine »A place in the Sun«, ki je povečal zanimanje vlagateljev v nepremičnine po vsem svetu.

Zakaj je v Sloveniji vroče

Slovenija od osamosvojitve od Jugoslavije in vstopa v EU beleži močno gospodarsko rast.

Turizem je bil najhitreje rastoča panoga gospodarstva, kar mu je omogočilo ustvarjanje najvišjega BDP med novimi članicami EU.

Slovenija je postala priljubljena zaradi svoje pestre pokrajine; dobra infrastruktura in različne letalske družbe zdaj ponujajo poceni in pogoste lete, zaradi česar je dostop enostaven in poceni.

Naravna lepota

Slovenija leži med Avstrijo, Italijo, Madžarsko in Hrvaško in čeprav je majhna država, je lepa in ima za vsakogar nekaj.

Slovenijo odlikujejo gozdovi, vinogradi, zasnežene gore, čudovit del sredozemske obale in nekaj čudovite baročne arhitekture.

Slovenija ima lepo prestolnico – Ljubljano.

Mesto je bilo opisano kot manjša in manj obljudena Praga in ima osupljivo arhitekturo.

Razcvet gospodarstva

Z vstopom Slovenije v EU so se zgodile velike spremembe v gospodarstvu, saj je Slovenija odprla vrata kupcem nepremičnin v tujini.

Visoka rast BDP se odraža v rasti cen slovenskih nepremičnin.

Prestolnica Ljubljana ponuja najboljšo donosnost naložbe, saj naj bi cene še vrsto let rasle okoli 30 % letno.